onsdag 11 januari 2012

G!

Så var den tentan för termin 5 godkänd! Skönt. Det hade varit jobbigt med en omtenta i februari. Maken och jag har firat med semla. Alla anledningar att fira är bra utom de dåliga :) Nu återstår en liten tenta i medicinsk etik och juridik på fredag. Oj vad glad jag är att jag inte ska bli jurist. Jag skulle aldrig lyckas knåpa ihop så snitsiga lagtexter med tanke på att jag knappt klarar av att läsa dem.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag är precis som du mamma (två killar, 3 och 5 år) och funderar på att skola om mig. Har läst 4,5 år med inriktning statskunskap och juridik och sedan jobbat i 13 år. Nu först har jag kommit på att jag vill bli läkare så det gäller att fixa ett riktigt bra högskoleprov och läsa in naturvetenskapligt basår... Undrar över hur man hinner med studier och sin familj? Hade även tänkt jobba 20 % på nuvarande arbetsplats... Kommer det att funka? Hur mycket behöver man läsa?

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du kommit fram till att du vill bli läkare! Det är ett väldigt intressant och spännande yrke. Studierna kräver en hel del tid och man måste vara beredd att sitta många timmar framför böckerna under de första preklin åren. Själv har jag fått ta ett par omtentor i samband med att jag var gravid med mitt yngsta barn som nu är två år gammalt. Det tog lite tid för poletten att trilla ner att jag får vara väldigt nöjd med att klara mig över G gränsen. Många i klassen läser väldigt mycket så med en familj att ta hänsyn till kan jag inte ligga på topp. Jag tycker gott du kan prova med att jobba 20%, Det beror ju också på hur flexibel din partner är vad gäller tider och behov av eget utrymme. För min del har jag valt att jobba väldigt lite under terminstid eftersom jag tyckt det varit svårt att få ihop det med allt runt omkring. Äldsta dottern börjar ju få fritidsaktiviteter som hon vill gå på och då har jag svårt att säga nej :) Maken har också ett jobb som tar mycket engagemang.

    Du går gärna skriva till mig på mammalakarstudent@gmail.com om du har lite mer specifika frågor som du inte vill vädra på bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Jag kommer säkert höra av mig framöver!

      Radera