lördag 21 januari 2012

Kirurgtermin

Nu har jag gått en vecka på kirurgterminen. Det har varit väldigt intensivt med fulla dagar redan från början . Känner mig ganska matt efter förra kursen och har inte haft tid att ladda om med bara en helg mellan sista tentan och nya kursen. Vi har fått lära oss hur man tvättar sig när man ska stå med på operation. Tvål x 4 + speciell handsprit x 4 och sedan hålla händerna över armbågarna. Kläderna ska sedan på enligt viss procedur för att bli steril. Kommer nog inte fixa det första gången men verkar som operationsköterskorna har stenkoll. Kursansvarig säger att på kirurgen är det "raka rör" som gäller. Får se vad han menar med det. Jag återkommer med rapport. Nu har vi ett antal teoriveckor framför oss innan det är dags att stå med på operation.

4 kommentarer:

  1. Op. Favoritrummet, alla kategorier.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som du till hör "toppen" kategorin enligt nedan :). Roligt att känna att man trivs extra bra inom en specialitet. Då bli ju valet lättare sedan.

      Radera
  2. Ska bli spännande att höra vad du tycker om kir-terminen. Tror man ofta hamnar på "toppen!" eller "botten!"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker själv att det ska bli intressant att se hur det kommer att kännas. Vissa lärare verkar mest vara av typen "drill sergent" men vi får väl se hur det blir.

      Radera